THE DOLLS

NICOLE SCHERZINGER

Nicole Prescovia Elikolani Valiente Scherzinger, a Pussycat Dolls vezérénekesnője 1978. június 29.-én látta meg a napvilágot Honoluluban, a mesés Hawaii szigetén.

KORÁBBI ÉLETE

Nicole apjában fülöp, anyjában orosz és hawaii vér csörgedezik. Anyja, Rosemary 18 éves volt, amikor Nicole-lal terhes lett. Amikor Nicky még kisbaba volt, anyjával elköltöztek Louisville-be, Kentucky államba. Így Nicole szét lett választva apjától. Velük együtt költözött el Ke'ala, Nicky féltestvére, és mostohaapjuk, Gary Scherzinger. Nicole minimális mennyiségű katolikus nevelést kapott. A gimiben sokat szerepelt, főleg színpadon. Egyszer megjegyezte, hogy a középiskolában nem volt túl szép, s a fiúk sem nagyon keresték a társaságát. Ennek ellenére a színpadot mindig is szerette.

A KEZDETEK

1999-ben szerepelt egy rockbanda, a Days of the New második lemezén. A közreműködés egyáltalán nem hozott ismertséget sem neki, sem a bandának.

2001-ben egy amerikai tévécsatorna tehetségeket kutatott az egész országból a saját műsorukba, a Popstarsba. A műsor célja az volt, hogy megtalálják az általuk megalapított lánycsapatnak, az Eden's Crush-nak a tagjait. Nicole jelentkezett, és nyert! Ő lett a csapat vezérénekesnője. 2001-es számuk, a Get Over Yourself a Billboard TOP10-ben is szerepelt. A második kislemez, a Love This Way is hozta a sikereket, de nem ez volt a baj. A gond a kiadóval volt, a London-Sire Records-szal, ami sajnos csődbe ment, így a lányok karrierje is befuccsolt. 2002-re már teljesen feledésbe merült a nevük.

Érdekesség, hogy miközben Nicole az Eden's Crush tagja volt (sikereik csúcsán), megkereste őt Will.I.Am, aki felajánlotta neki a Black Eyed Peas énekesnőjének helyét. Nicky azonban az Eden's Crush miatt nemet mondott. Később - mint ismeretes - Fergie töltötte be ezt a szerepet.

2002-2003 körül megpróbálta kamatoztatni hírnevét, ami sajnos akkoriban nem volt túl nagy, így nagyobb sikereket nem könyvelhetett el. Nicole nevéhez kapcsolódik a 2003-mas Az 50 első randi c. film egyik betétdala, a Breakfast in Bed.

PUSSYCAT DOLLS

2003 májusában Nicole csatlakozott a Pussycat Dolls burleszk-színtársulathoz, melyben az éneklésé volt a főszerep. Aztán végül úgy döntöttek a siker hatására, hogy a Pussycat Dolls átalakul egy együttessé, mégpedig egy olyan együttessé, mint pl. a Spice Girls. A siker nem kerülte el a hatfős csapatot, amit Nicole mellett Ashley, Carmit, Jessica, Kimberly és Melody alkotott. A PCD lett a popszakma uralkodó girl-groupja. Olyan megaslágereket tartalmaz a 7 millió példányszámban eladott album, a PCD, mint pl. a Don't Cha, a Stickwitu vagy a Buttons.

SZÓLÓBAN

A hatalmas népszerűség hatására Nicole elkészítette szólóalbumát, amit azonban a kedvezőtlen fogadtatások miatt nem jelentette meg. Bővebben a "Mindent Nicole-ról" menüpont alatt.

MA

Nicky most ismét a PCD-re koncentrál a megbukott szólóproject miatt.

 

 

MELODY THORNTON

Az 1984-es születésű, egzotikus külsejű Melody a második legfontosabb szerepet tölti be a PCD-ben - már ami az éneklést illeti, hisz ő a második vokalista Nicole után. A Camelback gimibe járt, Arizona államban. Tehetségére már az általános iskolában felfigyeltek, ahol Mariah Carey-től énekelte a Without You című számot. 2003-ban láta az MTV-n, hogy keresnek egy tagot a Pussycat Dollsba. Nem habozott, rögtön jelentkezett a válogatásra, amit meg is nyert. Ő az egyetlen, akit beválogattak a csapatba.

 

 

 

 

 

 

 

CARMIT BACHAR (KILÉPETT)

A 33 éves Carmit sajnos egy ideje már nem tagja a Pussycat Dolls-nak - pontosan 2008 februárjától. Szintén fontos szerepet töltött be a csapatban, vokalistaként. Szülei táncosok voltak. Anyja tánctanár volt, apja pedig még Elvis Presley-vel is dolgozott együtt. Carmit 1995-ben csatlakozott a csapathoz, ami azt jelenti, hogy ő (volt) a legrégebbi tag. Elmondása szerint azért távozott a csapatból, mert a szólókarrierjére szertne koncentrálni. De hát ha még Nicole-nak sem sikerült...

 

 

 

 

 

 

 

 

JESSICA SUTTA

Az 1982-es születésű lány Miamiban látott napvilágot. Két bátyja van, Bill és Kevin. Már háromévesen elkezdte a táncolást. 14 évesen elment New World School of the Arts nevű táncsuliba, hogy fejlessze tudását. 1999-ben csatlakozott a Miami Heat Dance csapatba, és 2001-ben kapitánnyá léptették elő. 2002-ben került a PCD-be, Robin Antin koreográfus által, aki rögtön meglátta benne a tehetséget.

 

 

 

 

 

 

 

ASHLEY ROBERTS

A 26 éves szőkeség már háromévesen elkezdett táncolni, 8 évesen pedig énekelni. Phoenix-ben született, igazi zenész-táncos családban. Anyja fitneszoktató volt, apja pedig dobosként munkálkodott a Mamas and the Papas nevű formációban. Szülei inspirálták őt, hogy a szórakoztatóiparban helyezkedjen el lányuk. Gimis korában a West Coast-ig utazott, hogy modern táncot tanuljon. A középsuli után LA-be költözött, hogy építgesse karrierjét. Tévében szerepelt, és feltűnt a Counting Crows egyik videóklippjében, a Accidentally in Love-ban. Már három évvel azelőtt tagja volt a PCD-nek, mielőtt a csapat átalakult volna együttessé. Ashley mindezek mellett modellkedik is.

 

 

 

 

 

 

 

KIMBERLY WYATT

A szintén 26 éves lány egy Kansas City melletti kisvárosban született. Előszőr labdajátékokkal akart kitűnni a többiek közül, sikertelenül. Hétéves korában kezdett el táncolni. Bejárta Las Vegast és Európát, végül 2001-ben LA-be költözött, hogy táncos karrierjével elérjen valamit. Szerepelt a Black Eyed Peas egyik videójában, a Shut Up-ban, mint háttértáncos. Emellett Nick Lachey klipjében is feltűnt. Ekkor a PCD mindenese, Robin Anthin meglátta őt, és megkérdezte tőle, csatlakozna-e a Pussycat Dollsba. A válasz természetesen igen volt.

Oldalmenü
Naptár
Diavetítő