PCD-LEMEZEK

Ebben a menüpontban a PCD kis- és nagylemezeiről írok néhány fontos infót.

PUSSYCAT DOLLS - PCD

A cicák debütáló albuma 2005-ben jelent meg. A kislemezre kimásolt hat dal közül négy hatalmasat robbant az egész világon. A Don't Cha és a Stickwitu mellett a Beep és a Buttons szólt nagyot. Végül a PCD-ből 7 millió példányt értékesítettek szerte a világon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Don't Cha (Feat. Busta Rhymes)

Kezdjük a legelején. A Don't Cha volt az első megklipesített szám a PCD-ről. A lüktető ritmusokkal telített szám hetek alatt világsláger lett. Míg Angliában szeptemberben jelent meg, addig Amerikában már májusban a boltok polcaira került a maxi CD. A hatalmas siker titka nem más, mint a fülbemászó dallam, ütős klip és persze a megfelelő promó. A Don't Cha közel 20 országban lett listavezető, ami nem csoda. A legfontosabb országok közül mindössze az USA-ban nem sikerült megszerezni az első helyet, de itt is a 2. helyig jutott. Ezzel a számmal a Pussycat Dolls hadat üzent a Spice Girlsnek: azt mondták, hamarosan trónfosztásra készülnek. (Így visszanézve sikerült is, hisz a PCD továbbra is folytatta a sikerszériát, a Spice Girls viszont tavalyi visszatérése a Headlines-szal katasztrofálisra sikeredett, még saját hazájukban, Angliában is csak a 11. helyig jutott a szám...)

A klipben egyébként - a közreműködő Busta Rhymes mellett - feltűnik Pussycat Dolls megalkotója, Robin Antin és Carmen Electra is. A szám érdekessége, hogy eredetileg Paris Hiltonnak szánták, de a milliomos botrányhősnő inkább visszautasította... 

 

 

 

 

 

Stickwitu

Képek a Stickwitu klipjéből

A második kislemez ott folytatta, ahol a Don't Cha abbahagyta. Felkerült a listák elejére, bár kevesebb helyen lett első, a a legtöbb országban szerepelt a TOP5-ben. Angliában azért sikerült megtartani az aranyérmes pozíciót. A ballada elhozta a csajoknak az első Grammy-jelölést is. A díjat sajnos, nem kapták meg, de a jelölés önmagában nagy szó. A Nigel Dick által rendezett videót rendszeresen játszották a zenetévék.

 

 

 

 

 

Beep (Feat. Will.I.Am)

A harmadik single is hozta a várható sikereket - az USA kivételével. Itt ugyanis csak a 13. pozíció volt a legjobb helyezése a Beep-nek, ki tudja, miért. A cicák azonban nem szomorkodtak, a többi országban folytatódott a sikerszéria. A szám érdekessége, hogy a Stickwitu helyett ezt akarták megjelentetni először, csakhogy abban az időben (2005 őszén) volt hatalmas sláger a Black Eyed Peas My Humps-ja, amiben ugye szintén Will.I.Am szerepel. A két számnak pedig nagyjából ugyanaz a mondanivalója, és hasonlít is egy kicsit egymásra, ezért döntöttek úgy, hogy inkább a Stickwitu lesz a második single. Ebben a számban már szóhoz jut két másik Doll - névszerint Carmit és Melody. Ők saját versszakot is kaptak a PCD-rajongók legnagyobb örömére.

 

 

 

 

Buttons (Feat. Snoop Dogg)

A Sean Garrett és Nicole által írt dal a 2006-os nyár legnagyobb slágerévé vált. A szám a negyedik TOP3-sláger lett Angliában és a harmadik TOP5-hit az USA-ban. Ezen kívül tucatnyi országban kapaszkodott fel a listák élére, ami bizonyítja, hogy a csajoknak nagyon fekszik a keleties hangzás. A Don't Cha-hoz és a Beep-hez hasonlóan a Buttons is egy szexuálisan túlfűtött szám, ez a szövegből is kiderül: "I'm telling you to loosen up my buttons". A Francis Lawrence által rendezett videóklip számos díjat, elismerést bezsebelt: az angol MTV-n 5. helyezést ért el a "TOP 100 of 2006" című műsorban. A 2006-os MTV Video Music Awardson a legjobb dance klip díját nyerte meg. A VH1 legjobb 2006-os videói között az első lett, a sok szavazatnak hála. Egy angol zenetévé, a "The Hits" a legszexisebb videónak találta, a MuchMusic szerint pedig a 4. legszexibb videóklip lett 2006-ban.

 

 

 

I Don't Need a Man és Wait a Minute (Feat. Timbaland)

A két utolsó single már nem ért el akkora sikereket, mint az előzőek. Köszönhető annak, hogy nem promózták a számokat, ami nem is csoda: a PCD albumot úgy vitték, mint a cukrot, így már nem volt szükség reklámra. Az I Don't Need a Man a legtöbb országban azért még belefért a TOP20-ba, sőt, néhol még a legjobb 10-be is. Kivéve az USA-t, ahol a 93. helyen landolt a szám, és ott meg is állt.  A Timbaland-del közös Wait a Minute először csak Amerikában jelent meg, mivel a világ többi országában (így Európában is) még rendesen játszották a rádiók a Buttonst, így itt nem jelent meg, csak később. A listákat nem nagyon ostromolta - kivéve Romániát (#1), Finnországot (#3) és Skóciát (#7). A kisebb, jelentéktelenebb országoknak nincs szükségük promóra, ott elég szűk a kínálat, kifejezetten örülnek, ha kijön egy amerikai szupersztárnak egy újabb single-je. Nem úgy, mint pl. az USA-ban. Ott hatalmas a kínálat, ezért ha valaki a slágerlisták csúcsát szeretné meghódítani, reklámozni kell a számot. Ezzel magyarázható az utóbbi két szám "gyenge szereplése" a Billboard Hot 100-on.

 PCD - A NAGYLEMEZ

A LISTÁKON

US

AUS

FRA

GER

NL

SWE

UK

UWC

 ELADÁSOK

5

8

23

6

9

21

7

7

 USA: 2.7 millió

Összes: 7 millió

- első stúdióalbum

- 2005. szeptember 13-án

jelent meg

- kiadó: A&M

- formátumok: CD, digitális

letöltés,

KISLEMEZEK

2005 - DON'T CHA (feat. Busta Rhymes)

Legjobb pozíciói a listákon:

US

FRA

UK

CAN

AUS

GER

IR

NZ

AUS

SWI

BRA

EU

WW

2

6

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

2005 - STICKWITU

Legjobb pozíciói a listákon:

US

FRA

UK

CAN

AUS

GER

IR

NZ

AUS

SWI

BRA

EU

WW

5

17

1

3

2

11

2

1

2

6

28

4

2

2006 - BEEP (feat. Will.I.Am)

Legjobb pozíciói a listákon:

US

FRA

UK

CAN

AUS

GER

IR

NZ

AUS

SWI

BRA

EU

WW

13

10

2

48

3

5

2

1

3

6

78

2

5

2006 - BUTTONS (feat. Snoop Dogg)

Legjobb pozíciói a listákon:

US

FRA

UK

CAN

AUS

GER

IR

NZ

AUS

SWI

BRA

EU

WW

3

12

3

13

2

4

4

1

2

3

1

7

5

2006 - I DON'T NEED A MAN

Legjobb pozíciói a listákon:

US

FRA

UK

CAN

AUS

GER

IR

NZ

AUS

SWI

BRA

EU

WW

93

12

7

7

6

11

9

7

6

15

-

14

30

2006 - WAIT A MINUTE (feat. Timbaland)

Legjobb pozíciói a listákon:

US

FRA

UK

CAN

AUS

GER

IR

NZ

AUS

SWI

BRA

EU

WW

28

-

60

24

16

27

-

24

16

41

-

90

39

 

Oldalmenü
Naptár
Diavetítő